Orrplasztika. Sebészeti beavatkozások Szolnokon.

MEDIVINE
Plasztikai sebészeti beavatkozások Szolnokon. Medivine sebészeti központ. Orrplasztika

Orrplasztika
 

INDOKOLT AZ ORRPLASZTIKA?


Az orrplasztikának több oka is lehet.
Az orrplasztikai beavatkozások többségét esztétikai okokból végzik el, hiszen az orr formája és mérete jelentősen befolyásolja az arc karakterét, ezáltal a külső megítélésünket is, ez pedig a legrosszabb esetben önbizalomvesztéshez, önértékelési problémákhoz vezethet.

A veleszületett vagy sérülés miatt kialakult deformitások pedig nem csupán esztétikai problémát jelentenek, az életminőséget is negatívan befolyásolják.

Az orrplasztika egyszerre képes megoldani ezeket a gondokat, harmonikussá teszi az arc összképét és az egész életre pozitív hatást gyakorol.

Az egészséges orrlégzést egy fül-orr-gégészeti műtéttel, az orrsövényferdülés korrigálásával lehet visszaállítani, mely kombinálható az orrplasztikával. Fontos tudni azonban azt is, hogy az orrplasztika az, amelynek a végső eredményét csak a műtét után egy évvel láthatjuk igazán.

Mivel a csontos-porcos terület változásához kell idomulnia a bőrnek is, ebben az esetben a kulcsszó a türelem!

 

MI TÖRTÉNIK AZ ELSŐ KONZULTÁCIÓN?


Plasztikai sebészünk személyes konzultáció során vizsgálja meg önt, és referenciái alapján megmutatja, milyen lesz a várható legjobb eredmény, ha a műtét mellett dönt. Tájékoztatja a szükséges korrekcióról és a műtéti eljárásokról is.

Az orrplasztika – bár rengeteget végeznek belőle éves szinten – nem egyszerű rutin beavatkozás, hiszen nincs két egyforma felépítésű orr, így két egyforma orrplasztikai műtét sincs.

 

FELKÉSZÜLÉS A MŰTÉTRE


Mint minden műtéti beavatkozás esetében, így az orrplasztika előtt is szükség van arra, hogy ön egy teljes körű kivizsgáláson vegyen részt, mely magában foglalja a laborvizsgálatokat, illetve - szükség esetén - az EKG és röntgenfelvételek elkészítését is.

Magánkórházunkban minden szükséges vizsgálatot elvégzünk egy időben, hogy időt takarítsunk meg az ön számára és kényelmesebbé tegyük az előkészületeket az orrplasztikára.
Ekkor néhány életviteli tanácsot kap, amelyek segítségével felkészülhet az orrplasztika műtétre és felgyorsíthatja gyógyulását az azt követő időszakban.

Ilyen például a dohányzásról való leszokás – legalább időszakosan -, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatokat, a megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminok, nyomelemek (C-vitamin, szelén, cink) fogyasztása, valamint az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek használatának mellőzése, mert ezek a véralvadást befolyásolják.

 

MI TÖRTÉNIK A MŰTÉT ALATT?


Plasztikai sebészeink jelenleg kétféle műtéti technikát alkalmaznak, a nyílt és a zárt orrplasztikát.
Ez utóbbi jóval gyakoribb, ennek során a plasztikai sebész csak a nyálkahártyán ejt bemetszéseket, itt nem maradnak kívülről látható hegek.

A nyílt orrplasztika akkor indokolt, amikor nagyobb feltárásra van szükség – például többszörös orrműtétek után -, így az orrnyílásokat elválasztó bőr felületén is történik bemetszés.

Mindkét esetben a porcos, és a kötőszöveti váz alaki elváltozást okozó részeinek eltávolítása és az orrcsúcs átformálása következik. Ha megrövidítésre kerül az orrhossz is, az az orrsövény egy részének eltávolításával jár.

Az orrháti csontos kinövések, a görbület lereszeléssel szüntethetőek meg.
A beavatkozás kiegészítéseként, egy műtéten belül elvégezhető az esetleges orrsövény ferdülés korrekciója is fül-orr-gégész által.

Plasztikai sebészünk mindvégig kizárólag felszívódó varratokat használ, így megkíméli önt egy későbbi varratszedéssel járó kellemetlenségektől.
A műtét befejezéseként a vérzés megelőzésére tampont helyez az orrnyílásokba – orrműtét esetén egy, orrsövény plasztika után két napra –, vízhatlan ragasztócsíkot helyez fel vagy gipszkötéssel rögzíti a csontokat és a porcos részt. Az altatásban végzett orrplasztika 1-1,5 órát vesz igénybe.

 

GYÓGYULÁS, REGENERÁLÓDÁS


Az orrplasztika után önnek egy éjszakát kell eltöltenie magánkórházunkban, ahol kellemes és igényes környezetben pihenhet (kisebb mértékű, helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás csak hat órányi megfigyelést tesz indokolttá).
Szemei körül jelentkezhetnek véraláfutások és még heteken át jellemzőek lehetnek a területre a sötét karikák.

Az orr duzzanata fokozatosan enyhül majd, de a gipszkötés eltávolításakor a szövetek még nem a végső formát mutatják. Az első két hétben kerülnie kell minden megerőltető fizikai tevékenységet.

Ezután fokozatosan térhet vissza korábbi életritmusához, hat hét után már a könnyű testedzés is megengedett, de labdajátékok esetében nyolc hét a türelmi időszak.
A szolárium a napozás, és a szauna két hónapig ellenjavallt. Kontrollvizsgálatra plasztikai sebészünk az általa meghatározott időközönként hívja vissza.

A sebgyógyulás 18 hónapig tart, a kialakult forma 12-18 hónap után mondható véglegesnek.
Ugyan az orrplasztika műtét előtti vizsgálatok alkalmával igyekszünk minden kockázati tényezőt kiszűrni, ennek ellenére felléphetnek előre nem látható szövődmények.

Ezekről és elkerülésük módjáról az első konzultáción tájékoztatja önt plasztikai sebésze.


Kérjen időpontot az ingyenes konzultációra még ma!

Medivine sebészeti központ (HOTEL PELIKÁN KFT)

+36 70 779 82 95

CÍM

5000. Szolnok, Hild János tér. (Hotel Pelikán. 6. emelet)

Medivine magán sebészeti központ

Akár már 1 héten belül elvégezhető sebészeti műtétek várólista nélkül. Keressen minket bizalommal! Komplex magán sebészeti ellátás exkluzív környezetben a belvárosban megfizethető áron.

Hírek

A Medivine sebészeti központ marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialist

Kapcsolat

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!