Hogyan történik a hasplasztika műtét?

Hogyan történik a hasplasztika műtét?

A műtét során köldökplasztika is történik a köldök kifeszítésével és függőleges helyzetbe hozásával.Írásunk tájékoztató jellegű, kérjük minden esetben kérje plasztikai sebészünk ingyenes konzultácíóját.

hasplasztika folyamán a felesleges bőr és zsírréteg kerül eltávolításra (ezt jelenti a dermolipectomia).

 

Kiegészítésként zsírleszívást is végezhetünk egy beavatkozáson belül azokon a részeken, ahol a hasplasztikai műtét nem lehet elég hatásos: pl. gyomor, csípőtájék.

 

A beavatkozás altatásban történik, kb. két-három órát vesz általában igénybe. Ha a hasfali bőr laza és lógása, megnyúlása elég nagy, és akkor hagyományos hasplasztikát tudunk végezni: a metszést a bikinivonalban ejtjük, a két csípőtövis irányába meghosszabbítjuk, illetve körbemetsszük a köldököt is.

hasplasztikai mutet szolnok

Így a hegvonal rejtve maradhat a nadrágon belül.

Felpreparáljuk (aládolgozzuk) a hasfal bőrét és a hozzátartozó zsírszövetet magasan a bordaívekig.

Az ilyen módon felemelt szöveteket megfeszítjük, és a felesleget eltávolítjuk. A köldököt új helyén hozzuk ki és rögzítjük.

Szükség szerint lehetőség nyílik a meggyengült, kiszélesedett hasfali izomzat megerősítésére (hasfalplasztika, hasfal szűkítés) is ilyenkor.

Az egymástól eltávolodott egyenes hasizmokat (rectus diastasis) a köztük lévő széles bőnye szűkítésével tudjuk közelíteni, ezzel a hasfal elődomborodásátmegszüntetni.

Ha vékonyabb bőrrel és kisebb lógással állunk szemben (köldök körüli többlet, és lehajláskor keletkező felgyűrődés jellemzi, jellemzően szülés után alakul ki ez a helyzet ) akkor a hagyományos hasplasztikai műtét csak úgy végezhető el, ha a metszés feljebb kerülne, így ez zavaró lehet.

Helyette alkalmazhatjuk (ha a köldök-szeméremdomb távolság elég nagy) a köldökátvágásos módszert.

koldokvagas hasplasztika szolnok medivine

Ennek lényege, hogy a metszést (illetve a későbbi hegvonalat) továbbra is alul, rejtetten ejtjük, preparáláskor a köldököt pedig a hasfal szintjében átvágjuk (ez nem okoz semmilyen problémát, helyét zárjuk a hasfalon).

Ezután a felesleges bőrt a szükséges mértékben eltávolítjuk, így a köldök körbevágása nélkül meg tudjuk feszíteni a hasfali bőrt, és feszülésmentesen tudjuk zárni a sebvonalat.

Ilyenkor a köldök lejjebb kerülhet 1-2 cm-el.  Ez egyben köldökplasztika is: a köldök feszes és megfelelő (függőleges ) állású lesz a műtét után.

Ezekben az esetekben jól alkalmazható az a típusú hasplasztika is, ahol a metszést a lágyékvonalban (ahol az alsónemű takarja) vezetjük, a köldököt a szükséges új helyén vezetjük ki, és a köldök kimetszése után visszamaradó nyílást a középvonalban függőlegesen zárjuk.

Igy  kb 4-5 cm-es kis hegvonal keletkezik, de a műtét után a laza, feszülésmentes varrat miatt jó sebgyógyulásra lehet számítani, a metszést kellően alacsonyan tudjuk vezetni és szép feszes hasfali bőrt tudunk elérni.

A műtét során köldökplasztika is történik a köldök kifeszítésével és függőleges helyzetbe hozásával.    

Írásunk tájékoztató jellegű, kérjük minden esetben kérje plasztikai sebészünk ingyenes konzultácíóját.

 

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Medivine sebészeti központ

+36 30 974 8481

CÍM

5000. Szolnok, Hild János tér. (Hotel Pelikán. 6. emelet)

Medivine magán sebészeti központ

Akár már 1 héten belül elvégezhető sebészeti műtétek várólista nélkül. Keressen minket bizalommal! Komplex magán sebészeti ellátás exkluzív környezetben a belvárosban megfizethető áron.

Hírek

A Medivine sebészeti központ marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialist

Kapcsolat

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!