MELLNAGYOBBÍTÁS ÉS FOGYÁS. MELLMŰTÉT

MELLNAGYOBBÍTÁS ÉS FOGYÁS. MELLMŰTÉT

A kisebb mell megereszkedés korrigálására jó a mellimplantáció, nagyobb mell lógás esetén viszont már szükséges a mellfelvarrás.

A mellnagyobbítás és a fogyás 

 

A legtöbb nőy már tapasztalatból is tudja, hogy a fogyás, hízás a melleken is jelentősen látszik.

 

Sőt, a melleken és az arcon látszik meg legelőször leginkább.

Az oka hogy a mellek nagy részben tartalmaznak zsírszövetet. 

Ezért bármilyen edzés, fogyókúra látványos nyomot hagy a melleken, hiszen a zsír mennyisége olykor jelentősen változik. 

Nem változtatható Lokálisan edzéssel vagy diétával a zsír mennyisége.

Nem tudunk irányítottan hízni, vagy fogyni. Úgy nem fogyhatunk has tájékról, hogy közben a mellünk nem változik. Erre az eredményre leginkább a zsírleszívás képes. 

Ezeket a  változásokat sajnos a bőr is megviseli. Amennyiben jelentős hízás következik be, akkor a bőr jobban kifeszül, illetve repedések jönnek létre, hasonló képen mint a hason a terhességi csíkok.

Ez igen zavaró lehet esztétikailag, de korántsem jelent akkora problémát mint a nagymértékű fogyás.

Amennyiben jelentős mennyiségű testzsírtól szabadulunk meg, akkor a mellek állománya is csökken. 

A bőr nem fogja ezt a térfogat csökkenést rugalmasan követni, lazává, lógóssá válik, elveszíti a mell a korábbi feszességét, szép formáját. 

a mellnagyobbitas es a fogyas medivine plasztikai sebeszet szolnok1

A fogyás-hízás jojója természetesen amúgy sem egészséges.

Kis mértékű hízás-fogyás szinte mindenkinél tapasztalható, sőt a  hormonális hatások miatt minden nő tapasztalhat súlyingadozást egy hónapon belül is.

Pár gramm vagy fél-egy kiló semmilyen problémát nem okoz, de több, 4-6 esetleg 8-10 kg vagy azt meghaladó súlyingadozás azonban megterhelő az egész szervezetre.

Egészségügyi vonzatai mellett sajnos esztétikai problémákat is okozhat. A bőr elég rugalmatlan sajnos, nehezen követi a változásokat.

Míg a  hízás nem okoz látványos bőrproblémát, de a fogyás, főleg a gyors, nagymértékű fogyás ráncos, löttyedt bőrt eredményez. 

Fontos, hogy figyeljünk a  test súlyunkra, különösen ha bármilyen szépészeti beavatkozást igénylő műtétet tervezünk. 

Ez fokozottan érvényes a mellműtét estében is.

Általánosságban elmondható, hogy nem célszerű a mellnagyobbító műtétet megcsináltatni fogyás előtt.

Ha túlsúlyosak vagyunk és szeretnénk lefogyni, akkor érdemes a tervezett műtét előtt elérni az ideális súlyt.

Ennek két oka van.

Az egyik ok orvosi: a túlsúly minden műtét esetében komoly kockázati tényező. A vérkeringés lassabb, nem csak a gyógyulás, de akár az altatás is kockázatosabb lehet.

Ennek az ellenkezője is igaz: egy fitt, egészséges szervezet jóval jobban viseli a megpróbáltatásokat. Könnyebben túl van a műtéten, gyorsabban és kevesebb kockázattal gyógyul mindenki, aki a lehető legideálisabb egészségi állapotban van. Ez minden műtéti eljárásra igaz, nem csak a mellnagyobbító műtétek esetén. 

A másik ok esztétikai: ha nagyobb túlsúlytól szabadulunk meg, akkor elég valószínű, hogy a mellek is jobban megereszkednek, lógósabbak lesznek. Ezért érdemes a fogyókúrát még a mellnagyobbító műtét előttre időzíteni, hogy ezt a problémát is korrigálja majd a mellplasztika.

Amennyiben nem tervezett fogyókúrát, de az élet mégis úgy hozta, hogy többet fogyott, mint az elvárható 1-2 kg, műtét után közvetlenül, korrigálni kell a mellet, mellfelvarrást végezünk.

A kisebb mell megereszkedés korrigálására jó a mellimplantáció, nagyobb mell lógás esetén viszont már szükséges a mellfelvarrás.

Azonban ha az elvégzett műtét után kezdünk fogyókúrába azaz jelentős súlyvesztés történik, akkor az a már elért szép formát veszélyezteti.

Tudni kell, hogy a műtét után nagyjából egy év is eltelik, mire  a végleges formáját eléri a mell. Ez idő alatt a  súlyingadozás különösen nem ajánlott. 


Azt is meg lehet figyelni, hogy a mellműtét utáni kismértékű hízás viszont pozitív hatással van az eredményre.

Az implantátum beültetése utáni csekély hízás általában teltebbé teszi a kebleket, javítja a formát.

De a legbiztonságosabb, ha odafigyelünk a súlyunkra, én nem csak a műtét után, hanem folyamatosan igyekszünk optimálisan betartani.

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Medivine sebészeti központ

+36 30 974 8481

CÍM

5000. Szolnok, Hild János tér. (Hotel Pelikán. 6. emelet)

Medivine magán sebészeti központ

Akár már 1 héten belül elvégezhető sebészeti műtétek várólista nélkül. Keressen minket bizalommal! Komplex magán sebészeti ellátás exkluzív környezetben a belvárosban megfizethető áron.

Hírek

A Medivine sebészeti központ marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialist

Kapcsolat

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!