Zsírleszívás. Sebészeti beavatkozások Szolnokon.

MEDIVINE
Plasztikai sebészeti beavatkozások Szolnokon. Medivine sebészeti központ. Zsírleszívás

Zsírleszívás
 

Zsírleszívás - karcsú derék, Lapos has!


Fontos! A zsírleszívás plasztikai műtét nem eredményez fogyást, nem helyettesíti a fogyókúrát, érdemi testsúly csökkenés nem várható.

Az zsírleszívás kezelés alkalmával a test arányain, a testkontúron lehet változtatni, a zavaró zsírpárnáktól a test bizonyos területeiről lehet megszabadulni.

Azzal, hogy területenként néhány deciliternyi zsírt leszívnak, a ruhaméret is egy-két számmal csökkenhet a zsírleszívás után.
Javasolt, hogy mielőtt a páciens a beavatkozásra  elszánja magát, diétával és mozgással érje el a versenysúlyát.
Az ezután fennmaradó, zavaró zsírfelhalmozódástól tudja a plasztikai sebész megszabadítani őt a műtét alkalmával.

 

A zsírleszívás kezelés
 

A zsírleszívás egy olyan plasztikai sebészeti kezelés, mely során a plasztikai sebész test különböző alkatilag sajátságos területein lerakodott bőr alatti zsírt távolítja el. 
Ez a beavatkozás nagyobb műtéti hegek nélkül történik. A zsírszívással mintegy újraformázzák a test körvonalát.

Általában

 

 • a hasi zsírleszívás, gyakran hasplasztikával közösen
 • a csípő, úszógumi zsírleszívás
 • a comb zsírleszívás a külső-belső részről, combplasztikával közösen
 • a mell zsírleszívás
 • a térd zsírleszívás,
 • továbbá
 • a lábszár,
 • a fenék környéki,
 • a felkar,
 • az áll,
 • a nyak zsírleszívása szokott a leggyakrabban elvégzésre kerülni.

 

A zsírleszívás első lépése a konzultáció


Mint minden plasztikai sebészeti beavatkozás esetében az első lépés az orvossal történő ingyenes konzultáció.
Egy interaktív beszélgetésről van szó a páciens és a sebész között, ami nagy jelentőséggel bír.

Ekkor kerül megbeszélésre a pácienssel a rá váró műtét részleteiről, áráról, illetve a sebészeti beavatkozás lehetséges eredményéről. Ez alapján dönthet, hogy belevág-e vagy sem.
A konzultáció során a plasztikai sebész felméri, hogy lehetséges-e elvégezni a zsírleszívást. Ha igen, akkor mely területeken és hány műtéti beavatkozással. Itt szóba jöhet például mellplasztika, arcplasztika, combplasztika, orrplasztika és még jó néhány közösen végezhető eljárás.

Egy alkalommal maximum négy területet érintenek, egy terület körülbelül egy tenyérnyi nagyságú.
Van olyan terület, ahol a bőr megereszkedése annyira jelentős, hogy ha kiszívnák alóla a zsírt, az nem tudna visszaállni.
Ilyenkor gyakran felmerül a kiegészítő plasztikai beavatkozás lehetősége, mint például hasplasztika vagy belső comb plasztika.

Az orvos fotókkal, képekkel segít a páciensnek elképzelni a műtét utáni állapotot, a műtét utáni hegek helyét. Fontos, hogy a műtétek helyi érzéstelenítésben vagy altatásban szoktak történni, erről is dönteni kell közösen.

Ez attól függ, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani, illetve mekkora a páciens fájdalomtűrő képessége.
Nagyon fontos, hogy az orvos minden információt beszerezzen a páciens egészségügyi állapotról, a rendszeresen szedett gyógyszereiről, gyógyszerallergiáról és a korábbi beavatkozásokról, kezelésekről. Jelentkezzen be hozzánk ingyenes konzultációra.

 

Hogyan történik a műtét?


A zsírleszívás beavatkozást minden esetben jól felszerelt műtőben végzik, altatásban vagy helyi érzéstelenítésben attól függően, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell eltávolítani, illetve, hogy mekkora a páciens fájdalomtűrő képessége.

A beavatkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. A műtét előtt az operáló orvos pontosan körberajzolja, kijelöli azokat a területeket, ahonnan a zsír eltávolítása történik, majd egy kisebb bőrmetszésen keresztül speciális oldattal tölti fel az adott területet.

Ez egy zsíroldó és fellazító folyadékkoktél, ami steril fiziológiás só oldatot, helyi érzéstelenítőt és vérzést csökkentő oldatot tartalmaz. Feladata, hogy a páciens kevésbé érezze a beavatkozást, illetve, hogy segítse a zsírt kimozogni a kötőszövetes tokjából és így könnyebben lehessen leszívni.
Ezután egy nagyon kicsi, 5 mm-es vágáson keresztül megfelelő nagyságú fém kanült helyeznek be a zsírszövetbe, ezeken keresztül, kontrollált mozgással történik a zsír fellazítása, amit majd műtéti vákuum segítségével távolítanak el.
Különböző elven működő módszerek léteznek, ilyenek a mechanikus, vibrációs, ultrahangos módszer, de mindegyik lényege, hogy a zsírszövetben a kötőszövetes vázban lerakodott zsírt kimozdítsa és ezt a vákuum segítségével eltávolítsa.


Mi történik a zsírleszívás után?


A páciensre még a műtőasztalon felhúznak egy speciális kompressziós ruhát, amit 6 hétig kell viselnie.
Ez a könnyű szövetből készült, rugalmas, fűzőszerű ruha arra szolgál, hogy segítse a bőr visszatapadását és feszesítését a kezelt területen.
Ha a páciens nem hordja a ruhát, a bőr és az izom között, ahonnan kiszívták a zsírt, folyadék keletkezhet, ami megemeli a bőrt és ezért az eredmény nem lesz tökéletes.
Ebben a ruhában fürdeni is lehet, fürdés után hajszárítóval néhány perc alatt meg lehet szárítani.

Attól függően, hogy a zsírleszívás helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban történt-e, néhány órát vagy egy éjszakát kell a páciensben a klinikán töltenie.

 

Várható gyógyulási idő


A műtét után mindössze néhány milliméteres hegek maradnak az adott területen.
Két nap elteltével az első kontroll alkalmával az orvos megnézi, hogy minden rendben van-e és leszedi a kötéseket. 
Ezután tud a páciens először fürdeni. Varratszedésre a beavatkozást követő 8. napon kerül sor, majd a hathetes kontroll következik, ekkor derül ki, hogy a bőr rendesen visszatapadt-e.

Innentől elhagyható a kompressziós ruha viselése. A zsírleszívás után a kezelt területen duzzanatok, véraláfutások, kék foltok jelennek meg, amelyek körülbelül 10 nap múlva elmúlnak.
A kötőszövet roncsolása miatt azonban egyfajta bekeményedés érezhető a műtött területen, ami 6 hónap elteltével lazul fel teljesen.
A három hónapos, illetve a féléves kontroll alkalmával ezt is ellenőrzik.
Az első héten valószínűleg a páciens érezhet fizikai fájdalmat, de ez fájdalomcsillapítóval jól kezelhető.
A felépülés ideje nagyban függ a beavatkozás  területének nagyságától, egy-két nap pihenés után már vissza lehet térni a munkába.

Az eredmény azonnal látható, de a végleges állapot kialakulásához több hónap szükséges. Meg kell várni, amíg teljesen regenerálódik a zsírleszívás területe, és kialakul a test végső formája.

 

Mennyi zsírt lehet egy alkalommal leszívni?


Ez teljesen alkatfüggő. Vékonyabb testalkatú embereknél egy területről körülbelül 200 milliliternyi egy testesebb páciensnél akár 300-400 milliliternyi mennyiségű zsírt távolítanak el.
 

A zsírleszívás kockázatai


Mint minden sebészeti beavatkozás, ez az eljárás is kockázattal jár, de az esetek nagy többségében a páciens problémamentesen esik át a műtéten és elégedett az eredménnyel.

A lehetséges korai szövődmények: ödéma, vérömleny, utóvérzés, nagyobb vérveszteség, ér- és idegsérülés, tüdőembólia, zsírembólia.
Ezek felismerése végett marad a páciens a műtét után néhány órát, vagy altatás esetén tölt egy éjszakát a klinikán. Később otthon, ha a páciens a szövődmény bármely legapróbb jelét érzékeli, azonnal keresse meg az orvosát. Késői szövődmény lehet a kóros hegképződés, a "túlhegesedés" vagy "keloid" képződés.
Ezt injekciós kezeléssel lehet megszüntetni.

 

Meddig tart ezzel az eljárással az eredmény?


Az adott területről nem lehet az összes zsírsejtet eltávolítani, maximum a 80-90 százalékát, ezért a visszahízás lehetősége nem kizárt.
Zsírleszívással nagyon szép eredményt lehet elérni, aminek a tartóssága a pácienstől is függ.
Ha nem vigyáz a bevitt kalória mennyiséggel és felszed újabb felesleges kilókat, a kezelt területen évek alatt újra megjelennek a nem kívánt zsírpárnák.
Az alkati tényező az újabb, eseteleges zsírfelhalmozódás esetében is szerepet játszik, nem mindegy kinek milyenek a kötőszövetei, milyen kollagén-állománnyal rendelkezik. Jó hír az, hogy a kötőszövetek roncsolódása miatt nehezebben rakódik le a zsírréteg azokra a területekre, amelyekről már leszívták a zsírt.

 

Az műtéttel eltüntető a narancsbőr?


A zsírleszívásnak nem az a feladata, hogy eltüntesse a comb külső területén vagy a hason kialakult cellulitiszt.
De azáltal, hogy a műtétek után kevésbé domborodik ki a bőr a test adott területén, a cellulitisz állapota javulni fog.  

Mi történik a leszívott zsírral?


A leszívott zsírt nem kell feltétlenül kidobni, fel lehet használni a test más területeinek feltöltéséhez.
A plasztikai sebészet legújabb innovációja a saját zsírral való feltöltés.
Az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja.
Az orvosi konzultáció során erről a lehetőségről is szó esik.

 

Zsírleszívás kombinálva hasplasztika vagy egyéb beavatkozással


A leggyakoribb ilyen műtétek a has és a csípő területén történnek.
Az ingyenes konzultációnkon megbeszéljük a lehetséges beavatkozásokat.
Itt tud leginkább megereszkedni a bőr nagymértékű fogyás, terhesség, szülés után és a műtét alkalmával itt lehet legjobban a felesleges bőrréteg kimetszését is, amit kiegészítő hasplasztika során végeznek el.  

A konzultáció során az orvos felméri a páciens hasának állapotát és eldönti, szükség van-e kiegészítő plasztikai beavatkozásra a műtét során, hogy a beavatkozás után feszes legyen a páciens bőre.  

A belső comb és a kar esetében a zsírleszívást ki lehet egészíteni combplasztika és karplasztika beavatkozásokkal, ha szükséges.

Továbbá fel lehet használni a leszívott zsírt a következő területeken:
Mellplasztika
Arcplasztika
Orrplasztika

 

Miért pont hasra hízunk?


Ha több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit elégetünk, a zsírsejtjeink többszörösére nőhetnek és ettől testünk különböző területén megjelenik a köznyelvben hájként emlegetett zsírlerakódás.

A zsírsejtjeink száma életünk során nem változik, a zsírsejtek mérete, térfogata viszont nőhet, mert a zsírsejt képes folyadékot tárolni, és még több zsírt vagy méreganyagokat felvenni.

Függetlenül attól, hogy soványnak, vagy túlsúlyosnak születünk, a zsírsejtek száma kamaszkorra kialakul.
Egy átlagos felnőtt szervezetében 30 milliárd zsírsejt van, aminek súlya körülbelül 13 kiló.
A zsírsejtekből felépülő zsírszövet nélkülözhetetlen a túléléshez, a test raktározó és felhasználó energiafolyamataiban vesz részt, valamint védőfunkciója is van.
Kipárnázza a szerveinket és így védi őket a külső környezeti behatásoktól.

 

Amikor a zsírlerakódás zavaróvá válik


Ismerős a helyzet, kipróbáltál már különböző fogyókúrás módszereket, diétákat, kitartóan sportolsz, sikerült is néhány kilótól megszabadulnod, de a tested bizonyos területéről akkor sem tudod eltüntetni a felhalmozódott zsírréteget.

A zsírpárnák leggyakrabban a

 • has,
 • csípő,
 • comb külső-belső része,
 • térd környéke,
 • lábszár,
 • fenék környéke,
 • felkar,
 • áll,
 • nyak

területén lokalizálódhatnak és ellenállnak mindenfajta fogyasztó tevékenységnek.
Ezekben az esetekben leginkább genetikai eredetű a makacs zsírfelhalmozódásról van szó, amelyeken, ha úgy érzi, hogy zavarja, zsírleszívással lehet változtatni.


Kérjen időpontot az ingyenes konzultációra még ma!

Medivine sebészeti központ (HOTEL PELIKÁN KFT)

+36 70 779 82 95

CÍM

5000. Szolnok, Hild János tér. (Hotel Pelikán. 6. emelet)

Medivine magán sebészeti központ

Akár már 1 héten belül elvégezhető sebészeti műtétek várólista nélkül. Keressen minket bizalommal! Komplex magán sebészeti ellátás exkluzív környezetben a belvárosban megfizethető áron.

Hírek

A Medivine sebészeti központ marketing felelőse: Bakó Krisztián online marketing specialist

Kapcsolat

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!